به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، مقامات میانمار و بنگلادش پس از اولین دیدار خود با هدف عملی کردن توافقنامهای که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی به امضا رسید، با اجرای روند ۲ساله برای بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشور میانمار موافقت کردند.
در جریان این نشست که در میانمار برگزار شد، دو طرف توافق کردند که هر هفته ۱۵۰۰ آواره روهینگیایی به میانمار بازگردند.
در بیانیهای که در پی این دیدار توسط وزارت خارجه بنگلادش منتشر شد از زمان آغاز روند بازگشت سخنی به میان نیامده اما تاکید شده است که در جریان اجرای آن، به موضوع «خانوداه بهعنوان یک واحد یکپارچه» توجه خواهد شد.
بر اساس این بیانیه، مقامات میانمار نیز در جریان این نشست بار دیگر بر تعهد خود مبنی بر توقف اخراج ساکنان این کشور تاکید کردهاند. همچنین مقرر شده است که دولت میانمار برای آن دسته از مهاجرانی که قبل از بازسازی خانههایشان به این کشور برمیگردند، پناهگاههای موقتی تهیه کند.
دولت میانمار پس از برگزاری این نشست هیچ بیانیه مستقلی منتشر نکرد اما پیش از این، سخنگوی دولت اعلام کرده بود پناهجویانی که به کشور برمیگردند، چنانچه بتوانند تاییدات لازم را به دست بیاورند، میتوانند برای درخواست شهروندی میانمار اقدام کنند.
بحران روهینگیا پس از آن اوج گرفت که در ۲۵ اوت سال ۲۰۱۷ میلادی در پی حملۀ شورشیان به چند ایستگاه پلیس در ایالت راخین در اعتراض به تبعیضهای گستردۀ قومی، دور جدیدی از سرکوبها توسط ارتش این کشور آغاز شد. در جریان سرکوب های خشونت بار که از سوی سازمان ملل به عنوان «پاکسازی قومی» توصیف و محکوم شد، ۶۵۰ هزار نفر به بنگلادش فرار کردند.
در همین رابطه صندوق کودکان ملل متحد دیروز سهشنبه ۱۶ ژانویه نسبت به شرایط نامناسب اردوگاههای اسکان پناهجویان در بنگلادش هشدار داد و اعلام کرد در چنین وضعیتی کودکان بیش از هر زمانی در معرض بیماریهای فراگیر هستند.
یونیسف اعلام کرد زندگی، سلامت و امنیت بیش از ۵۲۰ هزار کودک و نوجوان روهینگیایی که در اردوگاههای پرجمعیت و غیررسمی بهسر میبرند در خطر است و با نزدیک شدن فصل بارانهای موسمی، خطر طوفان، سیل و رانش زمین نیز زندگی این افراد را تهدید میکند.
نظر شما